Norwegian Danish English Finnish French German Spanish Swedish
Sport/ idrettsskader

Sport/ idrettsskader

Laserbehandlinger på skader pga sport, som fotball,  håndball, styrkeløft, bandy, m.m. er en behandlingsform uten bivirkninger.

Lyskestrekk:

Lyskestrekk kan oppstå som følge av muskel- og seneskader mot en rekke forskjellige muskler i lysken, det området av kroppen som forbinder kroppen, torso, med bena.

Den muskelen som oftest er skadet i lysken, er adductor longus-muskelen, en lang, trekantformet muskel på innsiden av låret. Denne muskelen har sitt utspring på blygdbenet, pubis, og fester seg til lårbenet, femur, og gjør det mulig å bevege bena sammen fra side til side.

Skader mot lyskemuskler kan inntre når disse musklene blir overstrukket som følge av rask aksellerasjon eller plutselig retningsendring. Symptomer på lyskeskade kan være smerte, hevelse i lysken, tap av styrke. Noen ganger høres en kneppelyd når skaden skjer.

Overtråkk

Overtråkk forekommer i mange forskjellige idretter. Det som vanligvis skjer er at leddbåndet får en strekk (avrivning) på utsiden av ankelen. Det vil så oppstå hevelse (ødem) som kan vare lenge. Noe som ofte fører til at man blir satt ute av spill en stund.

Muskelplager

Mange får muskelplager av høy belastning over tid. Dette er veldig ofte relatert til styrkeidretter og sporter, som styrkeløft, vektløfting og crossfit. Veldig ofe blir man stiv i ryggmuskulatur gradevis, noe man ikke alltid kjenner som en plage helt i begynnelsen. For noen går det over, med rolig trening i lang periode. For andre så kan utførelsen av løft og trening bli veldig vond.  

Vi har lang erfaring med behandling av muskelplager og andre idrettsskader på Laserklinikken.

 #Idrettsskader #behandling #laserbehandling 

Del denne siden